نشست بررسي نقش نخبگان در گفتمانسازي جنبش تعهد به خانواده در مرکز بررسيهاي استراتژيک رياست جمهوري با حضور کارشناسان و دستاندرکاران موضوع خانواده برگزار شد.
به گزارش هفت چشمه به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ رييسجمهور سال گذشته در سخنراني خود در مجمععمومي سازمان ملل ايده «جنبش تعهد به خانواده» را مورد تأکيد قرار داد و بر همين اساس مرکز بررسيهاي استراتژيک رياست جمهوري با توجه به مأموريت خود پيگيري فرايند شکلگيري اين جنبش را در دستور کار خود قرار داده و ساعاتي پيش نخستين نشست بررسي نقش نخبگان در گفتمانسازي اين جنبش به ميزباني اين مرکز و با مشارکت کارشناسان، اساتيد دانشگاههاي برجسته کشور و دستاندرکاران حوزه خانواده برگزار شد.
در اين نشست که با حضور انسيه خزعلي، معاون امور زنان و خانواده رئيس جمهوري، و جمعي از کارشناسان نهادهاي پژوهشي و انديشگاهي مرتبط با موضوع خانواده برگزار شد، حاضرين به بيان ديدگاههاي خود در خصوص بهبود فرايند گفتمانسازي از سوي نخبگان در موضوع جنبش تعهد به خانواده پرداختند.
زمانيان رئيس مرکز بررسيهاي استراتژيک رياست جمهوري در اين جلسه ضمن تأکيد بر لزوم ايجاد زنجيره گفتماني براي ايده جنبش تعهد به خانواده، ادامه داد: پيرو فراخوان رياست محترم جمهور در بسط گفتماني اين ايده ضروري است که نخبگان و صاحبنظران در اين باره دست به ارائه راهکار زده و ديدگاههاي خود را مطرح کنند. ميدان نبرد مقاومت در غزه نشان داد که در کنار موشک، خانواده چقدر ميتواند قدرتمند باشد و پيام مقاومت را به دنيا صادر کند. صحنههايي که زنان و دختران غزه خلق کردند الهامبخش بود و اميدواريم که براي همه ما درسآموز باشد.
انسيه خزعلي معاون امور زنان و خانواده رئيس جمهور هم با اشاره به اينکه «اولين توصيههاي مربوط به حفظ خانواده از جانب خداوند است»، گفت: اساس خانواده اولين و زيربناييترين اصل جامعه اصل و در واقع بنيه حفظ نسل جامعه محسوب ميشود. براي ارتقاي فرهنگ خانواده و تحکيم آن معاونت زنان و خانواده رئيس جمهور اقداماتي را در دستور کار خود قرار داده و بسترهايي نيز در راستاي کمک به بهبود شرايط خانوادههاي نوپا ايجاد شده است.
وي با بيان اينکه «در غرب حرکتي براي کمرنگ کردن خانواده طبيعي شکلگرفته و ممکن است فاجعه به بار بياورد»، ادامه داد: ما برايآنکه بتوانيم جنبش تعهد به خانواده را بهصورت جهاني مطرح کنيم نياز به تدوين مصاديق قابل اجرا و اقدامات مربوط به آن در داخل کشور داريم. ما به دنبال آن هستيم که اولين سند مربوط به جنبش تعهد به خانواده را در سطح بينالملل مطرح کنيم و اين سند به گونهاي باشد که از سوي همه ملتها قابلپذيرش باشد.
از ديگر موضوعات مطرح شده از سوي کارشناسان و انديشمندان حاضر در نشست مرکز بررسيهاي استراتژيک ميتوان به لزوم توجه به نقش آموزش، رسانه و فضاي مجازي، متناسبسازي نظامهاي اداري و اجرايي کشور براي حضور مؤثر زنان در جامعه ايراني، توجه به ظرفيتهاي کنشگران اجتماعي درون کشور همزمان با استفاده از ظرفيتهاي بينالمللي، بهرهگيري از ظرفيت سازمان همکاري اسلامي، لزوم اصلاح نگاشت ملي نهادي بخش خانواده در کشور، توجه به ابعاد جنبشي موضوع و ضرورت خلق يک حرکت يکپارچه جامعهمحور و مردمنهاد، امتداد بخشي بينالمللي جنبش تعهد به خانواده در سطح نخبگان همسو در کشورهاي مختلف، توجه به ابعاد فرهنگي اجتماعي موضوع خانواده و جانمايي صحيح نقش نخبگان در زنجيره گفتمانسازي جنبش تعهد به خانواده اشاره کرد.
اين کارشناسان همچنين بر لزوم توجه به وجوه مشترک همه اديان بر مبناي زيست انساني عفيفانه تأکيد کرده و خواستار شاخصسازي در سطح بينالملل در راستاي ارزيابي و رتبهبندي کشورهاي همسو بر اساس خانوادهمداري يا خانوادهگريزي شدند و اعلام کردند که بايد به ريشههاي تمدني و فرهنگي ملي به عنوان پيششرط بسط گفتمان جنبش تعهد به خانواده نگاه کرد و توجه داشت که صرف اظهار به پرچمدار بودن در موضوع خانواده نميتواند در سطح بينالمللي موج ايجاد کند و بايد در اين زمينه توانمند شويم.
از ديگر موضوعات مطرح شده در اين نشست پرهيز از سياستزدگي و دستگاه محوري در مسئله خانواده بود و کارشناسان خواستار آن شدند که آمادگي همهجانبه براي پاسخ به شبهات مربوط به حوزه خانواده در سطح کشوري و بينالمللي ايجاد شود.